Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València realitza un estudi sobre la joventut i la COVID-19

  • Un complet informe analitza fins a 10 temàtiques relacionades amb les problemàtiques i expectatives de les persones menors de 30 anys

El Consell de la Joventut de València (CJV) hem presentat aquest dimecres els resultats d’un estudi sociològic titulat “Impacte de la COVID-19 en la joventut a la ciutat de València”, en el qual han volgut abordar la realitat de la població jove en relació a l’anomenada “nova normalitat” provocada per la pandèmia del coronavirus, elaborat durant el mes d’octubre passat.

L’estudi, finançat a través del conveni de col·laboració amb la Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i fons de les regidories de Joventut i Participació i Acció veïnal de l’Ajuntament de València, recull de manera quantitativa i qualitativa dades significatives sobre les conseqüències sociolaborals i sanitàries que la crisi del coronavirus ha generat especialment en les persones joves menors de 30 anys, així com les seues expectatives de futur.

DESCARREGA L’ESTUDI ACÍ

D’aquesta manera, tal com ha destacat la Presidenta del CJV, Ana Domínguez, l’estudi reflecteix que 9 de cada 10 joves considera que la COVID-19 dificultarà encara més el seu accés al món laboral, que per al 52.8% la seua situació econòmica ha empitjorat en l’últim any o que per a 7 de cada 10 joves considera que la pandèmia retardarà el seu moment d’emancipar-se.

D’altra banda, la gran majoria de joves de València (71,2%) manifesta insatisfacció i dificultats per a poder seguir el curs acadèmic, el 90% ha canviat d’alguna manera la seua manera de relacionar-se i 6 de cada 10 reclama un programa d’oci online, així com una major assistència psicològica per a afrontar problemes d’aclaparament, ansietat i estrés.

A més, una dada significativa és que al 58,3% el preocupa contagiar-se de la COVID-19, però sobretot (84,6%) que es puga contagiar algú del seu entorn pròxim, sent per a aquest col·lectiu les mesures més útils per a evitar-lo utilitzar màscara (81%) limitar l’aforament en espais tancats (78,5%) tancament de l’oci nocturn (66%) limitar el nombre de persones per reunió (60,5%) i el confinament perimetral (57,3%).

Finalment, més de la meitat de la joventut (53%) considera que no és més irresponsable que la resta de persones davant els contagis i està poc o gens d’acord (60,8%) amb la imatge que es presenta de les persones joves als mitjans de comunicació.

Des del CJV, la seua Presidenta ha anunciat la voluntat de traslladar aquestes conclusions al conjunt de grups polítics de l’Ajuntament de València perquè “no es quede en un calaix, sinó que siga una eina útil per a dur a terme polítiques públiques eficaces que donen resposta a les problemàtiques de la gent jove de la nostra ciutat”.

Please follow and like us:
Tags: