Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València presenta oficialment la Guia de Bones Pràctiques d’Igualtat per a Associacions Juvenils

  • Una trentena d’entitats juvenils secunden el compromís de dur a terme accions i polítiques d’igualtat de gènere
  • Les regidories de Joventut, Igualtat i Participació ciutadana de l’Ajuntament de València han mostrat el seu suport a aquesta iniciativa

El ple de l’Ajuntament de València ha acollit aquest divendres la presentació oficial de la Guia de Bones Pràctiques d’Igualtat per a Associacions Juvenils, un document elaborat pel Consell de la Joventut de València (CJV) en col·laboració amb l’associació Genera Igualtat i les Regidories de Joventut i Participació de la ciutat, així com l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Una trentena d’associacions han secundat amb la seua signatura aquesta guia, la qual recull no solament dades estadístiques sobre el funcionament intern del moviment associatiu juvenil valencià en matèria d’igualtat de gènere, sinó també recomanacions i accions dirigides a consolidar aquestes polítiques internes en el curt, mitjà i llarg termini.

En aquest sentit, les regidores de Joventut, Igualtat i Participació Ciutadana de l’Ajuntament, Maite Ibáñez, Lucía Beamud i Elisa Valía, han expressat el seu agraïment i suport a aquesta iniciativa amb la seua signatura i presència en aquest acte, posant en valor el paper de la joventut i l’educació com “el millor antídot del masclisme”.

Per part seua, la Presidenta del Consell de la Joventut de València, Ana Domínguez, ha celebrat el compromís del teixit associatiu juvenil de la ciutat amb la igualtat, la qual cosa “demostra que la joventut està protagonitzant la quarta ona del feminisme”, ha destacat, a més d’assenyalar que “encara queda molt camí” després de recordar a les dones assassinades per la violència masclista, la bretxa salarial o actituds discriminatòries cap a la dona que continuen reproduint-se.

Aquest document, disponible gratuïtament al web www.valenciajove.com, recull una anàlisi detallada de les actituds i dinàmiques internes de les entitats membre del CJV respecte a la igualtat de gènere, tant en la seua estructura interna, cultura organitzativa o presa de decisions, seguit d’una bateria de propostes per a corregir possibles situacions de desigualtat que pogueren produir-se al seu fur intern.

>DESCARREGA LA GUIA FENT CLIC ACÍ<

 

Please follow and like us:
Tags: