Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València iniciem un cicle de tallers online sobre violència de gènere

  • Cada dimarts es durà a terme una formació gratuïta sobre diferents aspectes que envolten la violència contra la dona
  • 39 dones han sigut assassinades en el que portem d’any a les mans de les seues parelles o exparelles homes

El Consell de la Joventut de València (CJV) vam iniciar aquest dimarts el primer d’una sèrie de tallers online gratuïts dirigits a conscienciar, sensibilitzar i reflexionar entorn de la violència masclista, una xacra social que en el que portem d’any s’ha cobrat la vida de 39 dones, assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles homes.

Coincidint amb la celebració el pròxim 25 de novembre del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, des del CJV hem volgut abordar alguns dels pilars que estan a la base d’aquesta violència, en col·laboració amb diferents associacions feministes, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

En aquest sentit, conéixer els protocols recomanats sobre com actuar davant la sospita d’un possible cas de maltractament a la dona, aprendre a identificar els anomenats “micromasclismes”, abordar el fenomen de la violència obstètrica en la maternitat o reflexionar sobre les emocions, culpabilitat i responsabilitat afectiva cap a les víctimes del masclisme, són les temàtiques en què es basaran aquests tallers.

Des del Consell de la Joventut de València, la seua presidenta Ana Domínguez ha alertat que “la violència masclista continua assassinant i fent patir a moltes dones, malgrat comptar amb lleis que són una referència o recursos d’atenció a les víctimes”, per la qual cosa ha subratllat la importància de “fer complir el pacte valencià contra la violència de gènere, sobretot en matèria de prevenció escolar”, així com “reforçar la col·laboració amb les associacions i grups feministes, especialment en l’àmbit de la joventut”.

 

Tags: