Posted on / by / in Noticies CJV

Joventut mediterrània en l’era COVID-19

• Ana Domínguez participa en una taula rodona sobre la situació de la joventut mediterrània en l’era COVID-19
• La Mostra Viva del Mediterrani va organitzar 

El Consell de la Joventut de València (CJV) vam participar el darrer dilluns en la taula rodona sobre la situació de la joventut de la mediterrània en l’era COVID-19 organitzada per la Mostra Viva del Mediterrani al centre cultural La Nau de la Univeristat de València, en col·laboració amb la regidora de Joventut de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, i altres joves referents de diferents països del sud d’Europa.

La Presidenta del CJV, Ana Domínguez, va aprofitar l’oportunitat per a visibilitzar les conseqüències laborals, socials i sanitàries que les persones joves d’Espanya i la Comunitat Valenciana arrosseguen des de l’esclafit de la pandèmia del coronavirus, les quals “s’han juntat amb les de la crisi del 2008 de la qual pareixia que començàvem a eixir”. En aquest sentit, Domínguez va mencionar diferents estudis sociològics que han publicat l’INJUVE o el Consell Valencià de la Joventut (CVJ) on s’observa la mancança d’oportunitats i greu situació que estan patint les generacions més joves.

D’altra banda, Ana Domínguez va destacar que la COVID-19 “ha tornat a evidenciar que la desigualtat és la pitjor de les malalties”, per la qual cosa va insistir en la idea de “no repetir les mateixes errades que aleshores i comptar aquesta vegada amb la joventut a l’hora de dissenyar les solucions”. A més, la Presidenta del CJV va denunciar els prejudicis que des d’alguns sectors de la societat s’estan abocant contra la joventut “totalment injustos i irreals”.

Finalment, Domínguez va recordar la crisi climàtica com “un segon obstacle que les generacions més joves haurem de superar ara i després d’aquesta pandèmia”, incidint en la necessitat de “prendre consciència i transformar el nostre estil de vida cap a un més sostenible”.

Tags: