Posted on / by / in Noticies CJV

Una “nova sexualitat” en temps de COVID-19

  • Animem a gaudir del plaer sexual amb seguretat, confiança i responsabilitat
  • El 4 de setembre es commemora el Dia Mundial de la Salut Sexual

El Consell de la Joventut de València (CJV) hem aprofitat la celebració aquest 4 de setembre del Dia Mundial de la Salut Sexual per a posar l’accent en la importància mantindre relacions sexuals segures, íntimes i plaents en l’actual context de “nova normalitat” provocat per la pandèmia del coronavirus.

Tal com ha explicat la presidenta del CJV, Ana Domínguez, les persones joves “hem de prendre consciència de la situació i no baixar la guàrdia a l’hora de continuar gaudint de la nostra sexualitat”. En aquest sentit, Domínguez ha subratllat la necessitat de continuar mantenint les mesures d’higiene i seguretat que prevenen possibles contagis i ser “especialment responsables” a l’hora d’intimar amb altres persones.

D’altra banda, des del Consell de la Joventut advoquem per continuar desenvolupant plans municipals d’educació afectiva i sexual que aprofundisquen en l’autoconeixement, autoerotisme i valors del respecte, equitat i dignitat que han d’imperar en tota relació íntima, de manera que els drets sexuals siguen coneguts i llocs en pràctica per part de tota la joventut de la ciutat.

Finalment, des d’aquesta plataforma juvenil condemnem enèrgicament els abusos i violència masclista que moltes dones joves continuen patint en les seues relacions de parella, conseqüència d’un sistema patriarcal que anul·la el plaer i llibertat de la dona i enfront del qual, recorden, “només una educació basada en la igualtat i la condemna social del maltractament seran capaços de combatre”.

Tags: