Posted on / by / in Noticies CJV

Iniciem el curs online del títol C2 de valencià

  • Un total de 50 joves de la ciutat han obtingut una plaça per a preparar les proves oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV)
  • Reivindiquen una major oferta pública d’aquest tipus de cursos davant l’augment de la demanda

El Consell de la Joventut de València (CJV) hem iniciat aquesta setmana el ja tradicional per aquestes dates curs intensiu de preparació de les proves oficials del títol C2 de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) que, com no podria ser d’una altra manera, en aquesta ocasió impartim telemàticament.

El curs, de 48 hores de duració i dividit en dos grups en horari de vesprades durant els mesos de setembre, octubre i novembre, ha assignat un total de 50 places per a persones menors de 30 anys, gratuïtes amb la condició d’assistir, almenys, al 80% de les classes i entregar regularment les tasques assignades. Cada estudiant ha hagut d’ingressar una fiança de 50€ a l’inici del curs que se li retornarà de complir-se aquesta condició.

El motiu d’aquest requisit és l’elevadíssima demanda que el CJV rebem quan anunciem aquest tipus de formacions, doncs obtindre la titulació oficial de valencià és en molts casos indispensable per a optar a determinats llocs de treball, oposicions o estudis universitaris, per la qual cosa és una manera de garantir l’assistència dels qui han tingut la sort de poder ocupar una de les places ofertades.

En aquest sentit, des del Consell de la Joventut de València insistim en la necessitat que les administracions públiques augmenten l’oferta de cursos de valencià perquè més gent, especialment amb menys recursos, puguen adquirir els coneixements necessaris per a dominar aquesta llengua que, recordem, és cooficial en tot el territori valencià i senyal d’identitat.

La iniciativa ha sigut finançada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana per al foment del valencià per a les institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l’àmbit social.

Please follow and like us:
Tags: