Posted on / by / in Noticies CJV

Dia Internacional de la Joventut 2020

  • Defensem el compromís i participació de les persones joves en el disseny d’una nova normalitat post coronavirus
  • El 12 d’agost se celebra el Dia Internacional de la Joventut

La crisi provocada per la COVID-19 ha fet tremolar els pilars socials, econòmics i polítics de la joventut mundial, ja de per si precaris i fràgils, augmentant les dificultats de les generacions més joves per a poder desenvolupar els seus projectes de vida amb seguretat, llibertat i igualtat d’oportunitats.

És per això que des del Consell de la Joventut de València (CJV) hem volgut aprofitar la celebració, aquest dimecres 12 d’agost, del Dia Internacional de la Joventut (ONU, 1999) per a tornar a reivindicar el paper i compromís de les persones joves en la lluita contra el coronavirus i, sobretot, la posada en marxa de polítiques específiques que garantisquen els seus drets i necessitats derivades d’aquesta pandèmia.

En aquest sentit, el CJV posem en valor la importància de la participació de la joventut en la presa de decisions sobre el present i futur de la ciutat de València i la Comunitat Valenciana, a través dels pactes de reconstrucció que hauran de marcar el full de ruta del present i futur més immediats, en la qual l’opinió de les i els joves ha de tindre’s més en compte que mai.

Apostar per plans específics d’ocupació, garantir l’accés a una educació pública de qualitat, posar en marxa plans habitatge jove o aprovar una oferta d’oci alternatiu i cultural ambiciosa són algunes de les mesures posades damunt de la taula per a no deixar a cap persona jove desemparada.

Finalment, lamentem el discurs discriminatori que ve repetint-se en les últimes setmanes arran del rebrot de contagis de coronavirus en diferents zones del territori espanyol, en el qual s’acusa la joventut de “imprudent” o “irresponsable” sense que existisca cap mena de verificació o estudi que justifique tals afirmacions.

Please follow and like us:
Tags: