Posted on / by / in Noticies CJV

La XXV Fira d’Associacions Juvenils de València serà el 26 de setembre

  • La plaça de l’Ajuntament albergarà la 25é edició d’aquest esdeveniment que aglutina al teixit associatiu juvenil de la ciutat
  • “La Joventut, una solució davant la COVID-19” és el lema triat enguany pel CJV

Si les circumstàncies ho permeten, el Consell de la Joventut de València (CJV) celebrarà finalment el pròxim 26 de setembre, amb les mesures oportunes, la 25é edició de la Fira d’Associacions Juvenils de la ciutat, un esdeveniment a l’aire lliure que cada any aglutina al teixit associatiu juvenil de València, amb l’objectiu de visibilitzar a les desenes d’entitats juvenils que desenvolupen la seua activitat a la capital valenciana i fomentar els valors del voluntariat i la participació ciutadana entre les persones joves.

Després d’haver hagut de suspendre la data inicial prevista per al mes de juny per la declaració de l’estat d’alarma, el lema triat enguany és “La Joventut, una solució davant la COVID-19”. Tota una declaració d’intencions que, segons ha explicat la presidenta de la plataforma juvenil, Ana Domínguez, el que pretén és “trencar els estereotips i prejudicis que existeixen sobre les persones joves, als quals injustament se’ns pot acusar d’irresponsables o de no col·laborar en la lluita contra aquesta pandèmia”, ha destacat.

En aquest sentit, Domínguez ha defensat que “han sigut joves transportistes, personal sanitari o en supermercats els qui també han estat treballant incansablement en els pitjors moments per a traure el país avance”, a més de “joves que participen en associacions de voluntariat que continuen deixant-se la pell per a ajudar a les persones més necessitades”, per la qual cosa ha lamentat les generalitzacions d’exemples negatius que “en absolut representen al conjunt de les persones joves”.

És per això que, a banda de l’ambient festiu que embolica tradicionalment aquest esdeveniment, des del Consell de la Joventut estan organitzant diferents dinàmiques de grup i taules de diàleg entre joves pertanyents a diferents col·lectius i associacions de la Comunitat Valenciana per a posar en valor les seues opinions, compromís i propostes que contribuïsquen a construir una nova normalitat amb perspectiva jove.

Please follow and like us:
Tags: