Posted on / by / in Noticies CJV

I Premis “València, ciutat jove i verda” 2020

  • Presentem la I edició dels premis “València, ciutat jove i verda” en col·laboració amb la Regidoria de Joventut de la ciutat.
  • L’objectiu és visibilitzar i premiar idees innovadores de persones joves compromeses davant la crisi climàtica.

La presidenta del Consell de la Joventut de València (CJV) Ana Domínguez, ha presentat aquest dilluns junt a la regidora de Joventut de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, la convocatòria de la primera edició dels premis “València, ciutat jove i verda”.

Tal com han explicat, es tracta d’un “concurs d’idees” per a premiar aquells projectes ideats per persones joves d’entre 16 i 30 anys que posen el focus en la lluita contra la crisi climàtica i puguen arribar a implementar-se a la ciutat de València, abastant un total de 10 possibles temàtiques que van des de l’educació ambiental, el turisme sostenible o el comerç de proximitat, a la gestió de recursos, aprofitament energètic o urbanisme sostenible, entre altres.

“L’objectiu fonamental d’aquests premis és visibilitzar i posar en valor tot el talent i creativitat de les persones joves de València, les més interessades hui dia a fer front a l’emergència climàtica”, ha explicat Domínguez, qui ha volgut aprofitar l’ocasió per a agrair a la Regidoria de Joventut la seua col·laboració en aquests premis per a “implicar el major nombre de joves a fer la nostra ciutat un referent en el desenvolupament de polítiques sostenibles i verds amb segell jove”, ha destacat.

Per part seua, Maite Ibáñez ha recordat que “la crisi climàtica representa un dels reptes més urgents del segle XXI”, per la qual cosa ha agraït al Consell de la Joventut de València que “alce la veu davant aquesta realitat, reivindicant un model de ciutat més sostenible, net i respectuós amb el medi ambient, model amb el qual aquest Ajuntament està compromés”. En aquesta tasca, la implicació de les persones joves és “clau per a desenvolupar noves idees, projectes i iniciatives que ens acosten a l’objectiu de convertir València en la referència del municipalisme verd i des d’una perspectiva jove”.

Aquests premis, dividits en tres categories de 1.000, 700 i 500 euros respectivament, s’entregaran a l’octubre, permetent que qualsevol jove puga presentar la seua candidatura fins al pròxim 15 d’octubre, havent d’accedir a la web www.valenciajove.com per a consultar les bases i havent de publicar un vídeo promocional del seu projecte a través de les seues xarxes socials.

Una vegada preseleccionats els projectes més interessants, on es tindrà en compte la seua viabilitat, perspectiva jove, de gènere i participativa, es durà a terme un procés de votació popular i, finalment, un jurat conformat pel CJV decidirà quins projectes mereixen ser premiats.

Descarrega les BASES dels premis

Descarrega el FORMULARI D’INSCRIPCIÓ dels premis

Descarrega els requisits del VIDEO DE CANDIDATURA dels premis

 

Please follow and like us:
Tags: