Posted on / by / in Noticies CJV

Habilitats de la joventut en la era post-COVID

El Consell de la Joventut de València (CJV) defensem el valor de la joventut en l’era post-COVID amb motiu de la celebració, aquest dimecres 15 de juliol, del Dia Internacional de les Habilitats de la Joventut, una data promoguda per l’Assemblea General de l’ONU amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància d’invertir en el desenvolupament de les habilitats de la joventut, especialment davant la discriminació que pateix aquest col·lectiu en l’àmbit laboral.

El CJV ens sumem així a les reivindicacions d’altres col·lectius i associacions que demanen que es reconeguen les habilitats de les persones joves precisament per aquesta condició, com són les habilitats digitals, creativitat, el treball en equip o el fet que les generacions més joves siguen les més formades de la història, amb el major percentatge de titulacions universitàries, coneixement en idiomes o experiència en accions de voluntariat, entre altres.

D’altra banda, la presidenta del Consell de la Joventut, Ana Domínguez, ha recordat que les persones joves representen al col·lectiu més perjudicat per les conseqüències de la crisi del coronavirus, “les primeres ocupacions a destruir-se i els que més tardaran a recuperar-se”. A més d’assenyalar que “hem de sumar la crisi que arrosseguem des de l’any 2008 i una precarietat laboral estructural”.

En aquest sentit, Domínguez ha volgut tornar a subratllar la importància de “comptar amb les persones joves en els pactes de reconstrucció de l’anomenada nova normalitat”, per exemple, “impulsant polítiques de joventut específiques que faciliten l’ocupabilitat i emancipació de les persones joves, així com el reconeixement de les seues capacitats i potencial”, ha destacat.

 

Tags: