Posted on / by / in Noticies CJV

Una nova mobilitat post-coronavirus

  • El Consell de la Joventut de València aprofitem el Dia Mundial de la Bicicleta per a llançar la campanya #PásateALaBici
  • Recomanem el seu ús per a fer front a la crisi climàtica i aprofitar els seus avantatges per a la salut i butxaca de la gent jove

El 3 de juny se celebra el Dia Mundial de la Bicicleta i des del Consell de la Joventut de València (CJV) no hem volgut desaprofitar l’ocasió per a reivindicar una “nova mobilitat urbana” post coronavirus, basada no sols en l’ús habitual de la bicicleta per a realitzar desplaçaments, sinó també qualsevol mitjà de transport no contaminant que contribuïsca en combatre la crisi climàtica i fomentar bons hàbits de salut.

A través del lema #PásateALaBici el CJV volem animar a les persones joves de la ciutat a utilitzar aquest mitjà de transport saludable i ecològic, com una forma alternativa de mobilitat davant l’ús del vehicle privat i, fins i tot, la massificació del transport públic, que en l’actual context d’emergència sanitària pot generar sensació d’inseguretat i reticències en algunes persones.

D’altra banda, la plataforma juvenil recordem que a partir del 15 de juny estaran disponibles diferents ajudes a la compra de bicicletes i patinets per part de la Generalitat Valenciana, així com la importància d’informar-se adequadament sobre l’ordenança de mobilitat i fer ús dels carrils bici que s’han anat habilitant durant els últims anys a la ciutat.

Finalment, el Consell de la Joventut destaquem l’oferta de rutes ciclistes i verds que hi ha disponibles en el terme municipal de València, com una alternativa d’oci saludable que amb l’arribada del bon temps pot resultar d’interés per a un gran nombre de persones aficionades al cicloturisme.

Tags: