Posted on / by / in Noticies CJV

Solidaritat amb el Consell de la Joventut d’Alacant

  • El Govern alacantí ha retallat el 45% del pressupost al Consell de la Joventut d’Alacant i el 100% de les subvencions a entitats juvenils
  • Exigeixen una rectificació davant el que consideren un “atac directe als drets de les persones joves d’Alacant”

El Consell de la Joventut de València (CJV) hem mostrat aquest dimarts el seu suport i solidaritat amb el seu homòleg de la ciutat d’Alacant, que acaba de denunciar la imminent retallada del 45% del conveni de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament amb aquesta entitat i el 100% de les subvencions a entitats juvenils de la capital alacantina.

Des del CJV lamentem aquesta decisió unilateral per part de l’equip de Govern de la ciutat d’Alacant en ple període de recuperació econòmica i “nova normalitat” per la pandèmia de la COVID-19, en la qual els consells locals de la joventut estan desenvolupant un paper fonamental com a nexe d’unió entre les necessitats i demandes de les persones joves i les administracions públiques, a més d’entitats prestadores de serveis per a la joventut.

En aquest sentit, volem recordar que la Llei 15/2017 de 10 de novembre de la Generalitat Valenciana de Polítiques Integrals de la Joventut, en el seu article 27 reconeix als Consells Locals de Joventut com als i les representants davant l’administració corresponent com a òrgans màxims de representació i interlocució de les associacions juvenils i de la joventut del seu territori.

D’altra banda, el Consell de la Joventut de València expressem el nostre rebuig frontal al que consideren un atac injustificat al teixit associatiu juvenil de la ciutat d’Alacant, al qual el Govern bipartit ha deixat a 0€ d’un total de 20.000€ antigament pressupostats per a subvencionar projectes i necessitats específiques d’aquestes entitats, deixant en lletra morta l’article 48 de la Constitució Espanyola que estableix que els poders públics promouran les condicions per a la participació lliure i eficaç de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural.

Tags: