Posted on / by / in Noticies CJV

Racisme institucional #IcantBreathe

 

  • Ens solidaritzem amb l’onada de protestes ciutadanes als EUA després de la mort d’un ciutadà negre a mans d’un agent imputat
  • La brutalitat policial suposa la mort de centenars de persones racialitzades a l’any per abusos d’autoritat al país

El Consell de la Joventut de València (CJV) hem volgut mostrat aquest dilluns la nostra solidaritat amb les protestes ciutadanes que des de fa dies vénen produint-se a la ciutat de Minneapolis (els EUA) com a resposta a la violenta mort del afrodescendent George Floyd mentre era arrestat per un agent de la llei, hui imputat per assassinat.

Sota el lema #IcantBreathe milers de persones han inundat les xarxes socials i eixit als carrers aquest cap de setmana per a participar en tot tipus de manifestacions, mostrant el seu rebuig al que consideren una xacra social al país americà, això és, la violència policial i social contra persones racialitzades, fins i tot menors d’edat.

Des del Consell de la Joventut de València mostrem així el nostre suport al moviment pro drets civils que lluita contra la discriminació i desigualtat racial, dins i fora dels EUA, insistint en la necessitat d’inculcar a les més joves els valors de la igualtat, la tolerància i el respecte a la diversitat, com a valors inherents a la Democràcia i els Drets Humans.

D’altra banda, com a plataforma juvenil exigim acabar amb el “racisme institucional” a través de lleis i mecanismes que garantisquen el respecte a la diversitat i la prevenció d’actituds discriminatòries i conductes violentes contra qualsevol ètnia o credo, garantint així el respecte als DDHH i la convivència cívica.

 

 

Please follow and like us:
Tags: