Posted on / by / in Noticies CJV

La crisi climàtica segueix ací

  • En el Dia pel Medi Ambient recordem la urgència de transformar el model productiu i energètic en el curt i mitjà termini
  • El confinament social ha demostrat l’impacte directe de la humanitat en els ecosistemes

Poc més de dos mesos de confinament han servit per a comprovar l’impacte que l’activitat humana té en la salut ambiental del planeta. La reducció dràstica de l’activitat industrial, el transport i el consum, fonamentalment, ha provocat la major caiguda de la contaminació de les últimes dècades en ciutats de mig món, la neteja de les aigües i la revitalització, fins i tot, d’algunes espècies animals en perill d’extinció.

Amb motiu de la celebració el 5 de juny del Dia Internacional del Medi Ambient, el Consell de la Joventut de València (CJV) hem volgut recordar que la crisi climàtica que assola en planeta segueix ací, per la qual cosa demanem als poders públics que prenguen mesures dràstiques per a complir els acords de París de l’any 2015, quan 195 països van signar el primer acord vinculant mundial sobre el clima.

En aquest sentit, la plataforma juvenil alerta de les conseqüències irreversibles que el calfament global, els gasos contaminants i la pèrdua de biodiversitat pot tindre per al futur de les generacions més joves, especialment a ciutats del Mediterrani com la nostra, com ara la pujada del nivell de la mar, l’augment de les temperatures, sequeres o temporals més violents i freqüents.

Per això, des del Consell de la Joventut de València insistim a conscienciar a la joventut acosta, no sols de la responsabilitat individual per a tindre hàbits de consum més sostenibles, sinó sobretot de les empreses i administracions per a legislar i reduir la seua petjada ecològica pel bé del conjunt de la societat,

Please follow and like us:
Tags: