Posted on / by / in Noticies CJV

Una Llei Estatal per a lluitar contra la LGTBIfòbia

  • Celebrem el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia recordant a les víctimes del bullying LGTBfob

El 17 de maig es celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia per a commemorar l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en 1990. Tot i això, vint anys després d’aquest fet, encara continuen havent situacions de discriminació, violència i assetjament escolar cap a persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals arreu del món, fins i tot als països més avançats en l’aprovació de legislacions pro drets LGTBI.

És per això que des del Consell de la Joventut de València (CJV) hem volgut aprofitar aquesta data per a recordar la necessitat d’impulsar al nostre país una llei estatal integral de protecció dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI, pensant especialment en la prevenció i actuació davants situacions de violència i discriminació de les joves LGTBI, mitjançant la publicació d’un vídeo amb la col·laboració de Javier Ojeda, treballador social i docent de la FELGTB.

En aquest sentit, des de la Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales (FELGTB) s’ha alertat del ciberassetjament que durant aquest període de confinament continua donant-se contra les persones LGTBI, especialment les que es comuniquen i utilitzen habitualment les xarxes socials per a comunicar-se i relacionar-se.

Per tant, des del CJV manifestem la nostra solidaritat cap a les víctimes de la LGTBIfòbia i les animem a denunciar aquests fets, així com acudir al servei d’assessorament i suport que ofereix el col·lectiu Lambda a la ciutat de València (tlfn 900 10 10 15).

Please follow and like us:
Tags: