Posted on / by / in Noticies CJV

Orgull Friki 2020

  • Reivindiquem la llibertat i diversitat davant els prejudicis i la cultura “mainstream”
  • Videojocs, mànega o jocs de rol són alguns dels temes que abordarem durant el cap de setmana del 23 i 24 de maig

Des de l’any 2006, cada 25 de maig se celebra el Dia de l’Orgull Friki. Una data que no sols commemora l’estrena de la mítica saga de Star Wars en 1977, sinó que reivindica l’orgull de sentir passió per diferents aficions i admirar cultures de tots els colors i gustos.

Tal com ha explicat la Presidenta del Consell de la Joventut de València (CJV) Ana Domínguez, des del CJV ham volgut aprofitar aquest dia per a dedicar el cap de setmana del 23 i 24 de maig a “desmuntar els prejudicis que massa vegades estan darrere de burles i discriminació cap a moltes persones joves que no segueixen les modes convencionals”.

En aquest sentit, el Consell de la Joventut hem organitzat un complet programa d’activitats online a través de les seues xarxes socials, que inclouen des de diàlegs oberts a través del nostre perfil d’Instagram amb persones rellevants del món del videojoc, cosplay o jocs de rol de la ciutat de València, la publicació d’endevinalles o missatges audiovisuals per a trencar estereotips.

L’objectiu del CJV és, per tant, “sensibilitzar a la joventut sobre la riquesa cultural i la posada en valor de la diversitat com una cosa positiva enfront de la discriminació”, assenyala Domínguez. D’altra banda, abordar el paper de la dona jove en el sector dels videojocs o de la cultura anime, és un altre dels temes que ens hem proposat abordar amb aquesta campanya.

Finalment, Ana Domínguez ha defensat la necessitat d’inculcar en les persones més joves “no sols els valors de la llibertat i el respecte, sinó també la curiositat, creativitat i la cerca d’allò que els apassione”, com la millor manera de previndre la discriminació i fomentar la tolerància.

Please follow and like us:
Tags: