Posted on / by / in Noticies CJV

Don’t forget about the european youth!

  • Celebrem el Dia d’Europa reivindicant els valors de germanor, solidaritat i justícia que van fundar la UE
  • Exigeim mesures valentes i coordinades per a ajudar a la joventut enfront de la crisi de la COVID-19

En plena crisi de la COVID-19, amb el continent europeu assotat per la pandèmia, el Consell de la Joventut de València (CJV) hem volgut aprofitar la celebració aquest 9 de maig, Dia d’Europa, per a reclamar davant la Comissió Europea mesures valentes i coordinades per fer front a les conseqüències d’aquesta crisi per a les generacions més joves de la Unió.

Tal com ha expressat la Presidenta del CJV, Ana Domínguez, “la joventut europea en general, i l’espanyola i valenciana en particular, ens enfrontem a un futur incert, ple de dificultats i amb el greuge d’arrossegar encara les conseqüències de la passada crisi econòmica del 2008”. En aquest sentit, Domínguez ha volgut traslladar la preocupació de la joventut de la ciutat de València a les màximes autoritats europees, perquè “se’ns sentisca alt i clar que no volem ser una altra generació perduda”.

D’altra banda, des del Consell de la Joventut de València aplaudim que la celebració del European Youth Event d’aquest 2020 es vaja a celebrar telemàticament, una oportunitat extraordinària per a posar en valor la germanor i empenyiment de la joventut europea a l’hora de posar en comú projectes, idees i interessos en pro d’una societat més justa i integradora, en la qual el paper de les persones joves siga protagonista.

Finalment, el CJV ens sumem al manifest de Joves Europeístes Federalistes reivindicant una vertadera unió dels països europeus per a fer front a la crisi global del coronavirus amb audàcia, rigor i cooperació, fent així honor als valors fundadors de la UE fa quasi tres dècades.

Tags: