Posted on / by / in Noticies CJV

1er de maig #JoventutEssencial

  • Llancem la campanya #JoventutEssencial per a celebrar el Primer de Maig
  • Reivindiquem polítiques específiques per a incloure a la joventut en la reconstrucció socioeconòmica del país

El Consell de la Joventut de València (CJV) no volem una altra “generació perduda” a conseqüència de la crisi global provocada per la pandèmia del coronavirus. És per això que amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Classe Treballadora llancem la campanya #JoventutEssencial per a reivindicar la importància de comptar amb la joventut en la reconstrucció social, econòmica i política del país.

A través d’un vídeo publicat en xarxes socials, el CJV recordem la doble crisi que la generació millenial està experimentant durant aquests mesos de confinament, això és, un percentatge de desocupació per damunt del 30%, majors taxes de temporalitat, baixos salaris i la conseqüent dificultat per a emancipar-se o construir els seus projectes de vida propis, que s’han agreujat a conseqüència del COVID-19. Una situació d’inseguretat i incertesa que, assenyala la presidenta d’aquesta plataforma juvenil, Ana Domínguez, “ens obliga a prendre mesures urgents que posen en el centre del debat a la joventut”.

En aquest sentit, des del Consell de la Joventut de València recordem que la història ens ha ensenyat que cap país pot permetre’s tindre a més de la meitat dels seus joves sense un present ni futur clars, per la qual cosa subratllem la necessitat de visibilitzar i donar solució a les problemàtiques laborals de la generació més formada, políglota i creativa per part dels poders públics.

Finalment, el CJV fem una crida a les persones joves perquè lluiten pels seus drets laborals a través de l’associacionisme i l’activisme sindical, ja que és la millor manera de fer complir els nostres drets constitucionals a un treball digne i de qualitat.

Please follow and like us:
Tags: