Posted on / by / in Noticies CJV

Talla el contagi de Fake News COVID-19

  • Animen a la joventut a “frenar el contagi” de notícies falses que circulen en la xarxa sobre el COVID-19
  • Exigir informació contrastada, sospitar de missatges d’origen desconegut i seguir els canals oficials de Sanitat, són algunes recomanacions

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha animat aquesta setmana a la joventut a “frenar el contagi” de centenars de faules i notícies falses sobre el COVID-19 que des de l’inici de l’estat d’alarma estan circulant a través d’Internet, obligant fins i tot a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a intervindre-hi.

Des del CJV fem una crida a les persones joves a “desconfiar de missatges que arriben per vies desconegudes”, així com “exigir informació contrastada i real de fonts oficials”. En aquest sentit, la plataforma d’entitats juvenils de la ciutat demanem la col·laboració de les persones joves per a “tallar d’arrel” la proliferació d’aquest tipus de mentides que inunden les xarxes socials i grups de missatgeria dels telèfons mòbils.

D’altra banda, el Consell de la Joventut de València recalca, especialment, seguir amb atenció les informacions periòdiques que publiquen tant el Ministeri de Sanitat com la Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València, ja siguen a través dels seus perfils digitals com en notícies de mitjans de comunicació.

Please follow and like us:
Tags: