Posted on / by / in Noticies CJV

Dia Europeu de la Informació Juvenil 2020

Aprofitem el Dia Europeu de la Informació Juvenil per a reivindicar el dret a una informació útil que tinga en compte les seues necessitats

Recordem la importància d’informar-se a través de fonts oficials i combatre la propagació de notícies falses

Amb motiu de la celebració aquest 17 d’abril del Dia Europeu de la Informació Juvenil, el Consell de la Joventut de València (CJV) fem una crida a garantir el dret a una informació útil i de qualitat per a les persones joves per part de les administracions públiques durant la crisi del COVID-19.

Segons ha explicat la presidenta del CJV, Ana Domínguez, és necessari que la població més jove estiga “ben informada sobre els seus drets i deures per a fer front a les conseqüències d’aquesta pandèmia”, per la qual cosa ha subratllat la importància que es tinga “especial sensibilitat a fer arribar a la joventut tota la informació del seu interés”, sobretot en l’àmbit sanitari, laboral i educatiu.

D’altra banda, des del Consell de la Joventut tornem a denunciar l’existència de notícies falses que continuen circulant a través de la xarxa, generant tot tipus de confusions, odi i inseguretat en una gran part de la societat, per la qual cosa animen a la gent jove a exigir una informació veraç, contrastada i a “frenar el contagi” d’aquesta mena de faules.

El Dia Europeu de la Informació Juvenil és una data promoguda des de l’any 2015 per Nacions Unides, dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Una jornada que reivindica la importància d’acompanyar als joves en el seu camí cap a l’emancipació i el seu ple desenvolupament ciutadà.

Tags:

One thought

  • L’estat d’alarma ha descobert la cara mes solidaria de la nostra joventut. Es en aquests Moments quan surt el millor de nosaltres. Per aixo, l’INJUVE ha comencat a recollir les iniciatives solidaries de joves que ofereixen ajuda als altres. Cada dia s’actualitzen i afegeixen noves iniciatives que posen de manifest que en aquesta crisi la nostra joventut esta compromesa, de moltes maneres, per donar un cop ma. #Jovenescontraelvirus

Comments are closed.