Posted on / by / in Noticies CJV

El curs C1 de valencià serà online

  • La crisi del coronavirus ha obligat a reorganitzar la programació d’activitats de la plataforma juvenil
  • Un total de 40 persones rebran formació telemàtica per a preparar les proves oficials per a obtindre el títol C1 de valencià

El Consell de la Joventut de València (CJV) impartirà finalment de manera telemàtica el curs gratuït de preparació de les proves oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià per al nivell C1, una formació que el CJV ofereix cada any a les persones joves de la ciutat i que a causa de la crisi del COVID-19 ha estat valorant la seua viabilitat per a aquest quadrimestre.

Un total de 40 joves han passat el procés de selecció per a rebre aquesta formació, tenint en compte criteris d’edat i prioritzant la residència a la ciutat, així com la pertinença a alguna associació juvenil. El curset, de 48h de duració, s’impartirà a través d’una aplicació online a partir del pròxim dilluns 6 d’abril en horari de vesprades, sent gratuït tant a condició d’assistir al 80% de les classes com de lliurament de treballs pràctics.

El títol oficial del nivell C1 de valencià està altament demandat per a optar a certes titulacions, places d’oposició o lloc de treball cara al públic, per la qual cosa des del Consell de la Joventut de València posen l’accent a reivindicar una major oferta pública d’aquests cursos de formació per a garantir la igualtat d’oportunitats d’aquelles persones amb menor capacitat adquisitiva, com és generalment el cas de les més joves.

Aquesta iniciativa es financia gràcies a una subvenció de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana per al foment del valencià per a les institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l’àmbit social.

Please follow and like us:
Tags: