Posted on / by / in Noticies CJV

8 de març #JovesPerLaIgualtat

El Consell de la Joventut de València (CJV) tornarà a participar un any més en la marxa feminista convocada per al pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb el lema #JovesPerLaIgualtat per a “reivindicar els drets i llibertats de totes les dones, especialment les més joves”.

Tal com assenyalen en el seu manifest polític, per al Consell de la Joventut és una “prioritat aconseguir la igualtat real i efectiva i apoderar a totes les dones i xiquetes”, per a garantir els drets i benestar de “la meitat de la població, que també és la meitat del talent i espenta de la societat”, com així ve recollit en els objectius de l’Agenda 2030 de l’ONU.

En aquest sentit, a través de les xarxes socials el CJV ha volgut visibilitzar aquesta setmana l’activisme que duen a terme un gran nombre de dones joves de diferents àmbits i països, com la il·lustradora valenciana Ana Penyas, primera dona a aconseguir el Premi Nacional del Còmic en 2018, la cantant de hip-hop Sara Socas, l’escriptora nigeriana Chimamanda Ngozi o la política americana Alexandria Ocasio, entre altres “referents” per a altres joves.

D’altra banda, el CJV no ha volgut desaprofitar l’ocasió per a continuar denunciant situacions de discriminació i violència contra les dones que continuen produint-se en tot tipus d’espais i àmbits, ja siga laboral, sexual o domèstic, insistint que “una educació basada en el respecte, els drets humans i el desenvolupament personal de les xiquetes i xiquets és el millor antídot davant la desigualtat”.

Finalment, la plataforma juvenil ha exigit prendre mesures urgents per a frenar “la insuportable xifra de 15 dones assassinades per la violència masclista en el poc que portem d’any”, per al que demanen “combatre el discurs negacionista i misogin” i “redoblar esforços” per a “blindar” el pacte valencià contra la Violència de Gènere.

Please follow and like us:
Tags: