Posted on / by / in Noticies CJV

Cal regular el preu dels lloguers

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha demanat aquest divendres al Govern municipal de l’Ajuntament de València que “done un pas més” per a regular el que consideren una “inassumible” pujada del preu del lloguer d’habitatge a la capital valenciana, conegudes les dades de l’Observatori d’Emancipació del Consell de la Joventut d’Espanya fets públics aquesta setmana.

Segons l’últim informe, la joventut valenciana és una de les quals té més dificultats a Espanya per a poder accedir al mercat de l’habitatge, especialment en zones urbanes. Només 2 de cada 10 joves té la capacitat econòmica suficient com per a emancipar-se abans de la trentena, havent de destinar més el 70% del seu salari al pagament del lloguer, sense tindre quasi possibilitat d’estalvi.

L’alta temporalitat en l’ocupació, unida a baixos salaris entre la gent jove, és una de les principals raons d’aquesta situació, que impossibilita fer front al desproporcionat augment del preu del lloguer en els últims anys que ha arribat a la xifra mitjana de 840€ mensuals, segons dades de l’Oficina d’Estadística de l’Ajuntament de València.

En aquest sentit, des del Consell de la Joventut de València animem al Govern de la ciutat al fet que “prenga mesures valentes” per a atallar aquesta problemàtica, a través d’un Pla d’Habitatge que permeta “no sols disposar d’un major nombre d’habitatges públics, sinó que es destine una part exclusivament a persones joves amb menys recursos”. D’altra banda, augmentar l’IBI als habitatges buits o regular de manera ferma la proliferació d’apartaments turístics són altres de les propostes que plantegen per a reduir en el mitjà termini el preu del lloguer a la ciutat.

Please follow and like us:
Tags: