Posted on / by / in Noticies CJV

Jocs de rol com alternativa d’oci

“Les dones mortes de Barba Blava” és el títol d’un joc de rol que el Consell de la Joventut de València (CJV) vam triar dijous passat per a donar a conèixer aquest tipus d’activitats d’oci alternatiu entre les persones joves de la ciutat de València, en col·laboració amb l’empresa Homolúdicus, referent en l’oferta i promoció d’aquest tipus de jocs educatius.

Un grup d’adolescents pertanyents a la xarxa de corresponsals educatius que forma part del CJV van participar en aquesta activitat després d’acabar les seues classes, la qual es va desenvolupar en la mateixa seu del Consell de la Joventut situada al carrer Campoamor 91 de València, i amb la guia d’un company d’Homolúdicus, que va explicar pas a pas les regles i dinàmiques del joc.

Per part seua, les joves jugadores van mostrar una gran sorpresa cap a aquest tipus de jocs, que van reconèixer són “prou desconeguts però molt divertits per a jugar en equip o amb els teus amics”, i que van animar a la resta de persones joves a provar en els seus moments d’oci. En aquest sentit, des d’Homolúdicus van agrair la seua implicació i van recordar que aquestes activitats “estan dirigides a tots els públics i mai és tard per a iniciar-se, ja que existeixen moltíssims tipus de jocs molt interessants”.

D’altra banda, des del Consell de la Joventut de València animem a la gent jove de la ciutat a “trencar falsos estereotips” sobre l’oci que “massa vegades ens fan oblidar que existeixen diferents alternatives saludables i divertides”, com ara els jocs de rol, que assenyalen cada vegada atrauen a un gran nombre de joves i que, fins i tot, ha donat com a resultat la creació d’associacions de temps lliure entorn aquesta temàtica.

Aquesta activitat està integrada en el projecte “Una altra forma de gaudir València” presentat pel CJV en 2019 i finançat pel Pla Municipal de Drogodependències de l’Ajuntament de València per a previndre addiccions en la joventut a través de l’oci educatiu.

Please follow and like us:
Tags: