Posted on / by / in Noticies CJV

Guia d’Accions Ambientals Extraordinàries

El Consell de la Joventut de València (CJV) hem publicat aquesta setmana una Guia d’Accions Ambientals Extraordinàries. Es tracta d’un document descargable en la seua pàgina web (www.valenciajove.com) amb recomanacions pràctiques dirigides a conscienciar i mobilitzar a la joventut valenciana davant l’emergència climàtica que amenaça el planeta.

Aquest document recull un complet catàleg de consells dirigits a la protecció i conservació dels entorns urbans, més enllà de la clàssica “triple R” (reciclar, reutilitzar i reparar) a més de visibilitzar diferents projectes de voluntariat ambiental presents a la ciutat de València, aplicacions mòbil específiques, etc.

Tal com ha assenyalat la presidència del CJV, Ana Domínguez, amb aquesta guia es pretén “aportar el nostre xicotet granet d’arena a la sensibilització i presa de consciència mediambiental entre la joventut”, de manera que tinguen una eina accessible i gratuïta per a continuar adquirint nous hàbits de consum responsable i reducció de la nostra petjada ecològica.

En aquest sentit, Domínguez ha volgut aprofitar la celebració del dia internacional del voluntariat per a animar a la gent jove de València al fet que s’impliquen en aquells projectes que els motiven, ja siguen ecologistes, socials, estudiantils o d’oci, de manera que puga consolidar-se la xarxa associativa juvenil de la nostra ciutat.

Finalment, des del Consell de la Joventut recorden a les administracions públiques el seu “deure de prendre mesures urgents per a fer front a la greu crisi climàtica internacional”, ja que consideren que són els Governs i les empreses els qui major responsabilitat tenen en la protecció del medi ambient.

Tags: