Posted on / by / in Noticies CJV

Esport Femení a debat

Abordar la realitat de l’esport femení amb una perspectiva de gènere i fomentar-lo com alternativa d’oci saludable entre les dones joves, van ser els objectius que ens vam marcar el Consell de la Joventut de València (CJV) el darrer divendres amb la taula rodona organitzada per tal de reflexionar al voltant dels mites i estereotips que encara envolten la pràctica esportiva femenina als nostres dies.

Laura Palacios, capitana de l’equip de rugby femení San Roque de València, Maria Mas, jugadora de l’equip València Roller Derby i Mara Aparicio, presidenta del club de running Nosotras Deportistas, van ser les protagonistes d’un intens col·loqui sobre les dificultats que les dones troben a l’hora de practicar la seua afició, així com l’evolució durant els últims anys de la visibilitat de la dona en el món de l’esport, la cobertura mediàtica de les competicions professionals o la inevitable comparació amb l’esport masculí.

Davant d’una trentena de persones, la majoria joves esportistes, es va generar un interessant diàleg sobre aspectes tan diversos com el tractament mediàtic de la dona esportista, massa vegades sexualitzada i ridiculitzada quan no, directament, invisibilitzada. També sobre la gestió emocional i social de les competicions mixtes, la necessitat de tindre esportistes i entrenadores referents, la situació de l’esport base en clau femenina o, d’altra banda, la realitat dels esports minoritaris, que arrosseguen una doble discriminació en el cas de les vessants femenines.

En aquest sentit, des del CJV agraïm la participació en aquesta activitat de les ponents i públic assistent, i animen a les dones joves de la ciutat de València a que continuen trencant barreres sumant-se a practicar el seu esport preferit, donar a conèixer els seus triomfs i animar a altres a que s’hi sumen a gaudir dels beneficis físics, psicològics i socials de la pràctica esportiva.

Tags: