Posted on / by / in Noticies CJV

Aprenem a lligar amb perspectiva de gènere

El repunt d’actituds masclistes entre el col·lectiu juvenil i adolescent de la Comunitat Valenciana ve accentuat en massa ocasions pel consum d’alcohol en contextos d’oci nocturn, en els quals els estereotips de gènere es reprodueixen, sobretot a l’hora d’intimar entre persones desconegudes, fruit de la inexperiència i també de la cultura patriarcal en la qual encara es continua educant a les noves generacions.

És per això que des del Consell de la Joventut de València (CJV) vam voler abordar el darrer dijous aquesta realitat al costat de Lara Avargues, psicòloga i sexòloga especialitzada en educació afectiva-sexual, a més de presentadora del programa “69 raons” d’À Punt, a través d’un taller gratuït sobre “com lligar amb perspectiva de gènere”, dirigit a desmuntar els mites de l’alcohol entre la gent jove a l’hora de mantindre relacions sexuals, així com les creences masclistes en el joc de la seducció que continuen estant a la base de la violència sexual cap a les dones.

En aquest sentit, xics i xiques d’entre 16 i 30 anys es van acostar fins a la seu del carrer Campoamor 91 per a participar en una activitat finançada pel Pla Municipal de Drogodependències de l’Ajuntament de València, en la qual es va generar un intens debat sobre la influència del consum de drogues en el sexe, el consentiment enfront de l’assetjament i agressió sexuals, els mites del desig i la seducció o l’ús del preservatiu per a evitar infeccions de transmissió sexual, entre altres.

Par la seua part, des del CJV, la seua presidenta Ana Domínguez va agrair la participació en aquest taller i va aprofitar l’ocasió per a plantejar la necessitat que el currículum escolar introduïsca com a matèria obligatòria una assignatura d’educació afectiva-sexual per a joves i adolescents, ja que “la millor forma per a previndre el masclisme és una educació especialitzada que sensibilitze i desmunt els pilars que subjauen a totes les violències cap a les dones”, va subratllar.

 

Tags: