Posted on / by / in Noticies CJV

Proposem mesures per a reduir l’obesitat infantil

  • Un de cada tres menors de 17 anys pateix problemes de sobrepés a la Comunitat Valenciana
  • El 16 d’octubre l’ONU i la FAO commemoren el Dia Mundial de l’Alimentació

Una de cada tres persones menors d’entre 2 i 17 anys té problemes de sobrepés a la Comunitat Valenciana. És la conclusió que s’extrau de l’últim informe presentat per l’Institut Nacional d’Estadística en la seua Enquesta Nacional de Salut, que situa a la valenciana com la tercera regió d’Espanya en el rànquing de les autonomies amb major nombre de xiquets i xiquetes per damunt d’un pes saludable.

Aprofitant la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació aquest 16 d’octubre, el Consell de la Joventut de la ciutat de València (CJV) hem plantejat la necessitat d’abordar amb urgència polítiques de prevenció, educació nutricional i regulació alimentària per a garantir uns majors estàndards de salut i el foment d’hàbits saludables en la població infantojuvenil valenciana.

Sumant-nos a les propostes que plantegen col·lectius com a Justícia Alimentària, des del CJV reivindiquen davant les administracions públiques la inclusió en el currículum escolar de coneixements transversals de nutrició, cuina i sobirania alimentària, així com tallers familiars específics i una revisió dels criteris de compra pública d’aliments en menjadors escolars, cafeteries i màquines expenedores, substituint aliments ultraprocessats per productes de proximitat, de temporada i més saludables.

D’altra banda, el Consell de la Joventut defensem la necessitat de reduir el consum excessiu de sucre present en gran quantitat de productes elaborats, obrint la porta fins i tot a la creació d’un gravamen especial autonòmic que en limite l’accés i reduïsca la presència d’edulcorants innecessaris als supermercats valencians.

Aquesta campanya es troba dins del projecte “Una altra forma de gaudir València”, finançat pel Pla Municipal de Drogodependències de l’Ajuntament de València.

Please follow and like us:
Tags: