Posted on / by / in Noticies CJV

Preparem l’examen del C2 de valencià

Des del dimecres passat fins al pròxim 14 de novembre, un total de 60 joves participaran en un curs gratuït i intensiu de preparació dels exàmens per a obtindre el títol oficial C2 de valencià, organitzat pel Consell de la Joventut de València (CJV) i subvencionat per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

Aquest curs, que s’organitza anualment, té l’objectiu de facilitar la formació en idiomes del col·lectiu juvenil de la ciutat de València, que en massa ocasions no troba o no pot permetre’s econòmicament accedir a una plaça privada per a estudiar aquesta llengua, requisit imprescindible per a determinats llocs de treball, accedir a títols de màster específics i, a més a més, un valor cultural propi de la societat valenciana.

En aquest sentit, un gran nombre de persones joves han mostrat gran interès a poder assistir a aquestes classes gratuïtes, quedant-se fins i tot en llista d’espera, per a les quals solament s’ha hagut d’abonar una quantitat simbòlica, a mode de fiança, de 50€ retornables després d’haver assistit a un mínim del 80% de classes que dura el curs.

Des del CJV mostrem de nou el seu agraïment al Govern valencià per aprovar aquest tipus de partides pressupostàries destinades a l’estudi d’idiomes i, també, proposen la seua ampliació per a poder oferir en un futur cursos similars en llengua anglesa o altres de la Unió Europea, donat el gran interès despertat en aquesta convocatòria.

D’altra banda, el Consell de la Joventut insistim en la importància d’ampliar l’oferta pública de cursos de formació en idiomes, especialment en valencià, així com la recuperació de la segona convocatòria de les proves oficials de la JQCV amb el pagament de matrícula, de manera que puguen ampliar-se les oportunitats d’aprovar per part de la població.

Aquest curset ha estat financiat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de la partida destinada al foment del valencià per a institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa.

Please follow and like us:
Tags: