Posted on / by / in Noticies CJV

12A #EducarEsTransformar

El Consell de la Joventut de València (CJV) llancem aquest cap de setmana a través d’internet la campanya #EducarEsTransformar amb motiu de la celebració dilluns 12 d’agost del Dia Internacional de la Joventut, promogut per l’ONU des de l’any 1999 per a visibilitzar i reivindicar els drets de les persones joves arreu del món.

Sumant-nos a la temàtica educativa triada enguany per l’ONU, des del CJV volem enguany posar l’accent a enaltir el valor de l’educació com a eina de transformació social, ja que “és mitjançant l’educació en els valors de la solidaritat, la participació i la igualtat d’oportunitats com podem sacsejar consciències i canviar el món”, assenyala la presidenta de la plataforma, Ana Domínguez.

En aquest sentit, moviments socials com el feminista o l’ecologista “Fridays For Future” són, segons Domínguez, “la prova que la joventut valenciana és sensible davant les problemàtiques més greus que estan afectant el nostre present més immediat”, per la qual cosa advoquem des del Consell de la Joventut per la inclusió en el sistema educatiu de debats participatius i un augment d’hores lectives dedicades a l’educació no formal en valors socials, de manera que es fomente la reflexió i pensament crític entre l’alumnat més jove.

Finalment, des del CJV fem una crida al Govern de l’Ajuntament de València perquè continue duent a terme campanyes de sensibilització a les aules i espais públics de la ciutat, ja que “només així aconseguirem tindre una joventut apoderada, crítica i compromesa amb la defensa dels seus drets i interessos”.

Aquesta campanya ha estat finançada gràcies als fons de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de la partida destinada al foment del valencià #SempreTeua

Tags: