Posted on / by / in Noticies CJV

Volem facilitats per a obtindre el C1 de valencià

  • Proposem que es recupere la segona convocatòria d’exàmens oficials per a no perjudicar el col·lectiu estudiantil
  • Creiem necessari que l’Ajuntament facilite a la gent jove cursos de preparació de les proves del títol oficial de valencià

Una vegada finalitzades les proves oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV) per a obtindre el títol del nivell C1 de valencià, el Consell de la Joventut de València (CJV) fem un balanç positiu dels cursos subvencionats per la Conselleria d’Educació que vam ofertar per a preparar aquesta prova i que han permès a 60 joves de la ciutat rebre classes gratuïtes i especialitzades des del darrer mes d’abril.

Des del Consell de la Joventut agraïm la dedicació i compromís tant del professorat com alumnat que han participat en aquests cursos. D’altra banda, manifestem la nostra voluntat de reivindicar davant la JQCV la petició de recuperar el dret a una segona convocatòria de l’examen del C1 de valencià, tal com era possible fins a l’any 2017, ja que aquesta única convocatòria ha perjudicat al col·lectiu d’estudiants que durant aqueixes dates prepara els seus exàmens acadèmics i, alhora, suposa una oferta insuficient per a les necessitats de la població juvenil.

En aquest sentit, el CJV també plantegem la necessitat de reduir el preu de les taxes acadèmiques per a realitzar els exàmens oficials d’acreditació de coneixements de valencià en el cas de persones menors de 30 anys, de manera que s’incentive d’aquesta manera l’accés a aquestes proves.

D’altra banda, proposem així mateix a l’Ajuntament que pose a la disposició de joves menors de 30 anys cursos gratuïts de preparació dels exàmens del C1 de valencià a la ciutat de València, de manera que un major nombre de persones puguen beneficiar-se d’aquests, especialment aquelles persones que no poden permetre’s el preu d’una acadèmia privada.

Please follow and like us: