Posted on / by / in Noticies CJV

Ens solidarlitzem amb la joventut rural!

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha volgut mostrar la seua solidaritat amb les reivindicacions ciutadanes de l’anomenada #EspañaVaciada que el darrer diumenge 31 de Març es van escoltar a la ciutat de Madrid, durant una manifestació en la qual van participar prop de 100.000 persones procedents del medi rural, moltes d’elles joves i menors d’edat.

Des del CJV manifesten així la seua preocupació per les conseqüències de la despoblació del medi rural, especialment en províncies com la de Soria o Teruel, fruit de la manca d’oportunitats i serveis públics de qualitat, mentre a les grans ciutats com la de València la població juvenil té greus dificultats per a aconseguir emancipar-se o trobar un treball estable i amb salaris dignes, alhora que augmenta el nombre de persones que emigren dels pobles a les zones urbanes.

D’altra banda, el Consell de la Joventut de València defensa l’associacionisme juvenil com una ferramenta per a aglutinar i visibilitzar les reivindicacions de la joventut que vol desenvolupar els seus projectes de vida en les seues localitats natals del món rural, així com la constitució de consells de la joventut allí on hi haja un teixit associatiu incipient o, per exemple, la contractació de personal tècnic de Joventut mitjançant les mancomunicats comarcals, de manera que puguen dotar-se de recursos per a poder dur a terme els seus projectes i activitats com a entitats juvenils..

Finalment, recorden que la protecció del medi ambient i la lluita contra el Canvi Climàtic no serà possible sense persones que visquen i treballen en el medi rural, per la qual cosa insten a les administracions públiques a prendre mesures urgents per a fer front al repte de la despoblació de les zones d’interior, a través de plans integrals, millora de xarxes de transport i desenvolupament de l’Estat del Benestar.

Tags: