Posted on / by / in Noticies CJV

Celebrem el conveni entre València Activa i “Reconoce”!

  • La signatura d’un conveni reconeix les habilitats desenvolupades a través del voluntariat en les polítiques d’ocupació de la ciutat
  • Es tracta del primer acord del projecte “Reconeix” amb una entitat pública d’inserció laboral

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha celebrat l’aprovació d’un conveni de col·laboració entre la fundació València Activa, promotora de les polítiques actives d’ocupació de l’Ajuntament de València, i el projecte “Reconoce”, a través del qual es compromet a posar en valor les competències adquirides gràcies al voluntariat per a millorar l’ocupabilitat de les persones joves de la ciutat de València.

El Consell de la Joventut destaca especialment el valor diferencial d’aquest acord, el primer que la plataforma “Reconoce” signa amb una institució encarregada de dur a terme polítiques públiques d’ocupació, de manera que la fundació València Activa assumeix una reivindicació històrica no solament del CJV, sinó d’un gran nombre d’associacions i col·lectius juvenils, sobretot en l’actual context de precarietat laboral i atur juvenil, en el qual la falta d’experiència dificulta l’accés a un lloc de treball digne.

Amb aquest acord, València Activa es compromet a crear un Punt d’Informació “Reconoce”, on promocionar les entitats adherides, posar en valor les competències del voluntariat en els processos de selecció de personal i difondre el projecte “Reconoce”, així com organitzar xarrades, esdeveniments o col·loquis que afavorisquen la labor i funció del voluntariat, entre altres accions, dirigides a aconseguir una major ocupabilitat de la joventut mitjançant plans específics de formació i ocupació pública.

“Reconoce” és un projecte liderat per la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco en col·laboració amb la Federació Didania i ASDE Scouts d’Espanya, al qual s’han sumat més de 110 entitats acreditadores i col·laboradores per a posar en valor l’experiència del voluntariat que treballa en l’àmbit del temps lliure educatiu, amb l’objectiu sensibilitzar al teixit empresarial i a la societat en general sobre les competències adquirides pel voluntariat i millorar així l’ocupabilitat de la joventut.

Please follow and like us:
Tags: